Загальна кількість переглядів сторінки

вівторок, 18 грудня 2018 р.

"Кінохвиля" у "Просвіті". 21.12.2018

Уже завтра Тернопіль накриє "КіноХвиля"! Цьoгoрiч кiнoфoрум тривaтиме iз 19 дo 22 грудня включнo. Тернoпiльських кiнoмaнiв i гoстей мiстa чекaтиме бaгaтo цiкaвих зустрiчей, кaстингiв, мaйстер-клaсiв i неспoдiвaнoк, aдже кiнo, oсoбливo укрaїнське, бaгaтoгрaнне. Однією з локацій кінофоруму стане міська оселя "Просвіти" за адресою Й. Сліпого, 3. 21 грудня бажаючі зможуть відвідати наступні заходи:

12.00 -  кіноперегляд: документальне кіно
            «Жива УПА» - «Повстанське танго»
            (реж. М. Яремчук, 2018 р., 74  хв.)

Чому в українському суспільстві й досі не звучить щира й правдива розмова про УПА?  Чому, на противагу Січовим Стрільцям та УНР, подвиги вояків Української Повстанської Армії нині – поза зоною уваги офіційних науковців?  Як плелись інтриги навколо підпілля ОУН та УПА? Хто був автором легендованого підпілля, що кинуло чорну тінь на справді народну визвольну армію? Як була викрита й знищена верхівка чекістської мережі в лавах ОУН, що більше 20 років плелась у високих кабінетах НКВС?  Як молода дівчина з Житомирщини Людмила Фоя стала ключовою фігурою найгучнішої розвідницької контргри? Документальні відповіді на ці питання – у фільмі другому циклу «Жива УПА» - «Повстанське танго».
14.15 — обговорення з режисеркою, авторкою сценарію Марічкою Яремчук.
14.30 — інформаційно-просвітницька панель:
              «Відеоантологія  новітньої  України: Персони, історії, візії».
Збереження образу нашої країни, що може бути безповоротно втраченим для нащадків. Окрім «закарбованого» офіційною теле- і кінохронікою, існує інший, не надто відомий широкому загалу образ України. Він – у постатях талановитих, геніальних, сміливих людей-символів нашої епохи. Серед героїв антології — Іван Дзюба, Юрій Щербак, Семен Глузман, Дмитро Горбачов, Валентин Сильвестров.
            Представляє проект автор і режисер  Сергій Буковський.

16.30 — кіноперегляд: документальне кіно
               «Явних проявів нема»
              (реж. А. Горлова, 2018 р., 64 хв.)
Що залишається за лаштунками героїчних відео про наших воїнів в Україні? З чим вони змушені стикатися сам на сам у мирному житті й де закінчується війна? Це історія жінки, яка повертається з війни. Розмовляючи з психологами, борючись із ПТСР та панічними атаками, вона намагається повернутися до нормального життя....


17.40 — Обговорення з режисеркою Аліною Горловою.

 Модератор Володимир Ханас 


Немає коментарів:

Дописати коментар