Загальна кількість переглядів сторінки

середа, 7 листопада 2018 р.

У Кременці говорили про права

11 жовтня 2018 року XV Міжнародний фестиваль документального кіно про права людини Docudays UA знову завітав на Тернопілля. Стрічки показали у Кременці та Бучачі. Також у Кременецькому музеї відкрилася виставка з фондів музею, присвячена Мандрівному фестивалю...
Серед майданчиків для показів і обговорень фільмів на Тернопіллі – місцеві кінотеатри, будинки культури, школи й вищі навчальні заклади, кіноклуби та креативні простори,
книгарні, бібліотеки, а також установи пенітенціарної системи. Важливою складовою заходів є дискусії, під час яких глядачі й глядачки мають нагоду поспілкуватися з запрошеними гостями. Головна тема цьогорічного фестивалю має назву «Рівні рівності» та присвячена суспільним викликам, пов’язаним з поняттям рівності. Фестиваль пропонує відвідувач(к)ам подивитись на питання нерівності з різних позицій – не лише через кіно, а й через правопросвітницькі та правозахисні заходи.
7 листопада Кременецьке медичне училище ім.Арсена Річинського стало не лише майданчиком для показу документальних стрічок . На зустріч зі студентами прибули начальник Головного територіального управління юстиції у Тернопільській області Едуард Кольцов, регіональний партнер Мандрівного фестивалю, експерт Тернопільської кінокомісії Володимир Ханас та директор Кременецького краєзначого музею Андрій Левчук.

Так Едуард Кольцов ознайомив присутніх з правопросвітницьким проектом Міністерства юстиції України "Я маю право". Мова йшла про різні аспекти використання права - від проблем булінгу до використання ідентифікаційного коду. Студенти переглянули фільм "Явних проявів немає" і обговорили проблеми , підняті у стрічці.

Світлина Олега Головатюка, газ. "Діалог" - інформаційний партнер Мандрівного

Немає коментарів:

Дописати коментар