Загальна кількість переглядів сторінки

субота, 3 листопада 2018 р.

"Вірю, чекаю, молюся" в Києві та Тернополі

Вони чекали синів та чоловіків з війни, але додому приїхали труни. Вони й досі вірять, що їхні близькі у полоні, але живі. Їх катували за рідну мову та любов до України. Війна для них не закінчиться ніколи – вона назавжди у снах та спогадах. І вони знайшли у собі сили розповісти про це.

У Україні  відбудеться презентація документального фільму «Вірю, чекаю, молюся». У ньому свої історії розказують колишні військові та цивільні полонені. Також у стрічці піднімається тема пошуку зниклих безвісти під час війни на Донбасі.

Зйомки документального фільму стартували у травні и тривали близько п’яти місяців. До середини грудня його покажуть у понад 30 містах України.

«Якщо когось ображають, когось принижують через те, що вони люблять Україну, я не можу ставитися до цього спокійно. Мені болить тема зниклих безвісти та полонених, – розповідає режисер стрічки Катерина Стрельченко. – Люди, які втратили своїх рідних, вони немов поламані. Треба шукати в собі багато внутрішніх сил, аби взагалі вистояти та йти далі по життю. Я це відношу до неочевидних втрат війни. Саме цей випадок з полоненими, які повертаються з війни, але, насправді, це не так. Вона переслідує їх у снах, у спогадах. Або ті родини, які мають підтвердження ДНК, але все одно вірять у те, що їхній близький живий. І ця надія залишиться з ними до кінця».

Показ документального фільму в Києві відбудеться у Будинку кіно (вул. Саксаганського, 6) 5 листопада о 19:00. Вхід на презентацію вільний.

Тернополяни зможуть переглянути фільм та зустрітися з творчою групою 16 листопада у Палаці кіно (вул.І. Франка, 8)

Війна в Україні триває. Понад чотири роки захисники захищають нас від терористів, не шкодуючи себе. Допомогти їм здобути мир через перемогу можна тут: https://goo.gl/cihfsW

Фонд «Повернись живим»

Слідкуйте за анонсами в інших містах

Немає коментарів:

Дописати коментар