Загальна кількість переглядів сторінки

пʼятницю, 12 жовтня 2018 р.

10 років на Тернопіллі


11 жовтня 2018 року Міжнародний фестиваль  документального кіно про права людини Docudays UA знову завітав на Тернопілля. Стрічки показали у Кременці та Бучачі. Також у Кременецькому музеї відкрилася виставка з фондів музею, присвячена Мандрівному... Саме готуючись до виставки, я почав гортати старі записи. Своєрідне "відкриття" мене здивувало. Сам для себен "відкрив" той факт, що Мандрівний фестиваль колесить Тернопільщиною 10 років!
За традицією, з жовтня до грудня Міжнародний фестиваль «Docudays Ua» відправляється мандрувати регіонами країни.
Перегляди та заходи фестивалю відбуваються у кінотеатрах, мистецьких центрах, вищих та середніх навчальних закладах. У кожному регіоні фестиваль має місцевих партнерів з числа провідних громадських та правозахисних організацій. Допомогу у проведенні фестивалю надають державні адміністрації та приватні підприємства.
Окрім Тернопільської області в тому ж  році фестиваль вперше відбувся у Алчевську, Запоріжжі та Луцьку.
До програми мандрівного фестивалю 2009 увійшли фільми переможці 6-го міжнародного фестивалю «Docudays Ua» та фільми-переможці найвідоміших міжнародних кінофестивалів а також спеціальні покази «Право на правду», «Документальне кіно проти несправедливості» в рамках кампанії «Стоп – Насильству» та «Документальне кіно про права дитини»
Спеціальною  подією мандрівного фестивалю показ фільмів Студії медіа-проектів «Вартові демократії» «Право на правду». Глядачі зможуть ознайомитися з фільмами Ігоря Чайки «Свобода джинси»? Український контекст», «Соло для медіа», та «Журналістські розслідування в Україні: досвід, факти, безпека».
Крім того 23 жовтня в Тернопільській обласній науковій бібліотеці відбувся прем’єрний показ фільму Ігоря Чайки «Геній міста».
В рамках мандрівного фестивалю функціонуватиме проект «Захист прав людини у випадках їх порушення». Він передбачає здійснення правової допомоги та організацію просвітницьких заходів під час демонстрації фільмів про права людини в м. Збаражі, на юридичному факультеті ТНЕУ, Бережанах, Коропці, Чорткові. Зокрема, метою проекту є не лише надання правової допомоги особам, а й наочна демонстрація аудіовізуальними заходами фактів порушень права в реальному світі.
Фільми мандрівного фестивалю демонструвалися щоденно з 20 жовтня до 1 листопада включно в ТЦДМІ ім. Довженка. Початок демонстрацій о 15 годині. Крім того відбулися окремі покази у Збаражі, Чорткові, Бережанах та Коропці. Також фільми демонструватимуться у школах, вузах та бібліотеках м. Тернополя. 
Організаторами фестивалю в Тернопільській області був Адаптаційний чоловічий центр та КП ТЦДМІ ім. Довженка
Партнери фестивалю тоді виступили: Тернопільська міська рада, ГО «Рідне місто», ТМО «Нівроку», ТРВ АМУ, ЗОШ №5, Тернопільська обласна бібліотека для молоді, Тернопільський прес-клуб, Тернопільська обласна універсальна наукова бібліотека, ГО «ТиДиВи», ГО “Гельсінська ініціатива ХХІ», Телеканал ІНТБ.
На світлині - афіша фестивалю

Немає коментарів:

Дописати коментар